Business Architect

Începerea unei afaceri înseamnă să faci alegerea de a te îndrepta spre o nouă direcție de dezvoltare care iți va solicita la maximum toate abilitățile, te va determina să înveți mereu și să descoperi noi moduri de a aborda provocările, iți va pune la îndoială preconcepțiile și îți va șlefui identitatea.

O afacere este un conglomerat de munci diverse în care nu poți ignora responsabilitățile financiare, de organizare, vânzare, marketing, gestionarea resurselor umane, creșterea și dezvoltarea afacerii etc, de aceea am pregătit pentru tine programul de învățare și cunoaștere antreprenoriala, Business Architect.

Business Architect reprezintă un kit complet de învățare organizată și eficientă a antreprenoriatului, care are rolul de a transforma antreprenorii cu idei în antreprenori cu abilități de a construi afaceri performante, de a aduce claritate și coerență în întreg procesul antreprenorial, obiective setate corect și predictibilitate financiară în business.

Ce conține programul Business Architect?

Un roadmap de la idee la afacere sustenabila, în 8 pași:

1
2
3
1

Testarea cunoștințelor antreprenoriale

Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a începe o afacere este să îți treci în revistă cunoștințele pe care le ai despre antreprenoriat. În acest sens am pregătit pentru tine opt chestionare de evaluare a cunoștințelor antreprenoriale, cu scopul de a te familiariza cu mediul de afaceri și cu termenii de business și de a evalua ce știi și ce este necesar să înveți din antreprenoriat.

2

Învățare și cunoaștere

Pentru ca afacerea să fie una productivă și de succes, educația antreprenorială organizată trebuie să ia locul învățării haotice.

Ca antreprenor la început de drum îţi asumi faptul că vă trebui să înveți lucruri și să acumulezi cunoştinţe din toate ariile antreprenoriatului, pentru a face business-ul să meargă.

În cadrul Business Architect, procesul de învățare este organizat pe principalele arii de dezvoltare ale unui business, astfel încât tu să dobândești cunoștinte din toate ariile principale ale business-ului: mindset antreprenorial, ideea de afacere, obiective și viziunea în business, misiunea, piața de desfacere, produse și servicii ale afacerii, structura organizatorică a companiei, marketing și vânzări, finanțele și contabilitatea afacerii, indicatori financiari, MVP, Proof of concept, aspectele juridice și legale ale unei afaceri etc.

3

Realizarea planului de afaceri

Business Architect pune la dispoziție un model de plan de afaceri, compus din 11 secțiuni ce conțin informații despre toate etapele de dezvoltare ale business-ului tău, organizate într-o succesiune cronologica a evenimentelor, astfel încă la finalul pasului 3 să știi în concret: 

 • care este viziunea business-ului și cum se formulează aceasta
 • ce sunt obiectivele în business și cum le setezi corect
 • cum se identifică nevoia în piață și care este diferența dintre nevoie și oportunitate
 • la ce întrebări trebuie să răspunzi pentru a stabili profilul clientului ideal
 • care sunt parametrii produsului sau serviciului oferit
 • cum analizezi concurența
 • care sunt etapele procesului de producție sau prestare a serviciului
 • cum să construiești structura organizatorică a companiei
 • cum să construiești strategia de marketing și vânzări
 • care sunt factorii pe care să îi iei în considerare în stabilirea prețului unui produs
 • cum să construiește bugetul de investiție în funcție de resursele necesare etc.
4
5
4

Realizarea proiecțiilor financiare

În cadrul acestui pas vei învăța cum să estimezi veniturile și cheltuielile afacerii tale, cum să completezi un P&L și un Cash-Flow care să iți ofere claritate și predictibilitate financiară, și de asemenea vei obține informații despre cei mai importanți indicatori financiari ai business-ului tău: GROSS MARGIN, COGS, EBIT, EBITDA, AMORTIZARE etc.

5

Exerciții de simulare a unor situații reale din antreprenoriat

Teoria nu bate întotdeauna cu practica, de aceea este necesar să simulăm câteva situații de care te lovești atunci când ești la început de drum în dezvoltarea business-ului tău.

6
7
8
6

Modele de afaceri cu reprezentări ale fluxului tehnologic (în curând)

7

MVP & Proof of Concept (în curând)

8

Find your business partner (în curând)

Durata programului:

6 săptămâni.

Organizarea programului:

 • lucru individual în cadrul programului Business Architect, în cadrul unei platforme online
 • întâlniri de grup, online prin Zoom 
 • acces în grupul privat de Whatsapp pentru informații și feedback prompt

Alătură-te acum membrilor din programul Business Architect şi îţi vom ghida paşii în antreprenoriat astfel încât ideea ta de afacere să se transforme într-un business performant. Înscrierea în program este gratuită.

Completează acum formularul de înregistrare pentru a te înscrie: